BruidBeeld

Tijdloos | Elegant | Eigenzinnig | Emotioneel


een trouwfilm maken

Christa en Carlos vertellen over hoe zij dat doen

Wat typeert de werkwijze van BruidBeeld?

CHRISTA: "Wat ons typeert is denk ik de rust die wij uitstralen. We doen dit al jaren, inmiddels hebben we zoveel bruiloften geschoten, dat we ook heel relaxt meebewegen met de dag. We zijn geen drukke jagers, met groot opzichtelijk apparatuur. Ik heb liever dat gasten denken dat wij vrienden van het bruidspaar zijn die toevallig kunnen filmen dan dat mensen geïmponeerd raken. Want als we zoveel indruk op de gasten maken, dan kan ik dat nonchalante shot van de moeder van de bruid wel vergeten. "

CARLOS: "Mee eens! Dit is de basis om emotionele, oprechte, tijdloze en bovenal eigenzinnige films te kunnen maken. "

Genieten jullie ook tijdens de dag en wat is het leukste moment van een bruiloft?

CHRISTA: "De receptie, hell yeah. Kijk, dat klinkt voor sommigen nog steeds als een moetje, als een saaie gelegenheid dat nou eenmaal even moet gebeuren om die cadeaus te ontvangen. Maar dan snap je er helemaal niks van. Denk aan lekkere live muziek, een cocktailshaker, rijkelijk gevulde champagne glazen, jullie vrienden. Aan de rand van een zwembad, op een mooi terras of knus ergens binnen. Echtwaar, de receptie is zo’n gezellig gebeuren. Iedereen babbelt, iedereen drinkt, iedereen heeft het naar zijn zin. En zo ook ik. "

CARLOS: "Ik word altijd wel heel blij van veel emotie. En dan de grote duidelijke emoties, maar ook juist die hele kleine! Een mooie speech, een stiekeme omhelzing, een bruidegom die even op afstand geniet van wat er voor zich afspeelt, de spanning in een stem voor de geloften, stralende mensen of gewoon simpelweg de ontlading van een groot feest! En dan natuurlijk zelf ook wel een dansje of 5 wagen. "

Wat vind jij belangrijk aan onze werkwijze en zie je graag nooit anders?

CARLOS: "De manier hoe we met koppels omgaan. Ik ben heel trots dat we elke keer te horen krijgen hoe iedereen zich op zijn gemak voelt bij ons. Cruciaal is eenvoud. Eenvoud in de manier van werken, van editten, van apparatuur. Ik heb tijdens een presentatie voor filmmakers deze woorden gebruikt om onze filmstijl te omschrijven. En daar sta ik nog steeds achter.

You can be a great technician and know how to shoot something, how to work with all the technical possibilities, but film is about humanity! Making you feel something. Sometimes you see a movie that looks fantastic, but there’s no feeling! It doesn’t connect. "

CHRISTA: "Nooit maar dan ook nooit wil ik met een grote camera op mijn schouder een bruiloft filmen. Gasten vinden dat imponerend, en ik vind dat helemaal niets, want als daar mijn hart sneller van gaat kloppen dan had ik cameravrouw bij SBS moeten worden. Wij hebben altijd voor klein apparatuur gekozen, niet meer dan een camera op een monopod, om niet zo op te vallen en snel te kunnen bewegen. Een bruiloft zit vol verrassingen, een actie en een reactie, het is vaak onverwachts en het kan supersnel gaan. Dan is dat logge apparatuur sowieso niet handig. En los daarvan, wat ik al zei, ik wil dat mensen zich op hun gemak voelen bij mij. Voelt iedereen zich fijn rondom mij, dan kan ik de beste shots maken. Dus de eenvoud van onze werkwijze, ons apparatuur, vind ik enorm belangrijk en zou ik nooit willen inruilen voor iets anders. "
GECHARMEERD VAN ONS WERK?
Check onze beschikbaarheid