BruidBeeld

Tijdloos | Elegant | Eigenzinnig | EmotioneelCHRISTA & CARLOS

Carlos over Christa: Oprecht, liefdevol en eigenwijs. Mooi van binnen en van buiten. Altijd op zoek naar uitdaging, altijd in voor iets nieuws. Verzot op het lezen van en het schrijven van verhalen. Een multitalent, iemand die van aanpakken weet. Zo cliché, maar o-zo-waar, Christa is de perfecte aanvulling op mij.

Christa over Carlos: Een echte Rotterdammer, alleen dan zonder T.
Of het zijn Braziliaanse roots zijn weet ik niet, maar hij is eigenwijs, sensitief, warm, vrolijk (maar echt niet in de ochtend), gepassioneerd, eigenzinnig en ik weet niet of ik het al heb gezegd…. héél erg emotioneel.

In oktober 2015 zijn wij zelf getrouwd. Een intieme bruiloft, net buiten Barcelona. Een onvergetelijk dag. We krijgen redelijk vaak de vraag of we onze film willen delen. En aangezien wij ook bij jullie mooiste dag aanwezig mogen zijn, is het minstens zo fair om die van ons ook met jullie te delen.WAT WAS HET MOOISTE MOMENT VAN JULLIE DAG?

CHRISTA: "Natuurlijk waren er zoveel mooie momenten maar als ik er perse één moet kiezen dan is dat het einde van de ceremonie. Onze woorden waren verteld, het ja-woord gezegd, de eerste kus als man en vrouw gegeven, de confetti en al die blije gezichten van onze familie en vrienden. Pure ontlading. Door de waterval aan confetti en luid applaus, en The Way You Make Me Feel zingend door Yassine, liepen we door het gangpad. Boven aan de trap keek ik nog even om, toen al wist ik dat dit het mooiste moment van alles was. "

CARLOS: "Ik ga voor een moment dat we uiteindelijk die ochtend pas besloten om toch doen….the first look! We waren van plan om elkaar voor het eerst tijdens de ceremonie te zien. Alleen de avond ervoor hadden we het in bed over wat er allemaal te gebeuren stond. Al snel werd duidelijk dat we eigenlijk helemaal niet ten overstaan van iedereen onder toch wel een bepaalde tijdsdruk de first look wilden doen.
We wilden samen even de tijd hebben voor elkaar. Misschien ook wel even om die eerste zenuwen eruit laten. Zodat we volledig gefocust aan de ceremonie van Marian konden beginnen. We wilden gewoon zelf kunnen bepalen hoe lang we dit moment wilden laten duren, we wilden volledige focus voor elkaar. Geen afleiding.

Dus ’s ochtends vertelde ik onze videograaf Tim en onze fotograaf Wesley dat we besloten het op die manier te doen. Ze opperde om, zoals Christa en ik het noemen, “het tikkertje spel” te doen. Dat is wanneer de bruidegom met zijn rug naar de bruid staat terwijl zij komt aanlopen en dan tikt op zijn schouders om aan te geven dat hij zich mag omdraaien. Maar dat was voor mij geen optie. Ik wilde elke stap, elke seconde tot mij nemen. Wat een heerlijk moment was het. En wat ben ik blij dat we last-minute toch hebben besloten om dit op deze manier te doen!

Het mooie is dat zowel mijn mooiste moment als die van Christa een gigantisch grote rol speelt in onze film. Of het toeval is? Ik denk van niet. We hadden een heel goede connectie met Tim en daardoor kon hij belangrijke momenten voor ons heel duidelijk inschatten. Met deze film als resultaat. "

IS ER VEEL VERANDERD BIJ BRUIDBEELD NADIEN?

CHRISTA: "Je kunt zoveel bruiloften op je naam hebben staan, maar nu we zelf de ervaring hadden als bruid en bruidegom, als getrouwd stel, hebben we aardig wat aangepast binnen ons bedrijf. Het is een hele lijst maar wat sowieso belangrijk is om je te realiseren als filmmaker is dat film best een latente behoefte is. Voorheen moest een bruidspaar op voorhand aangeven welke producten ze wilden afnemen. Maar dat is moeilijk, en in hemelsnaam, waarom? Nu filmen wij alles gedurende de hele dag, en wil je achteraf nog iets bij pluggen, doe dat vooral! Verras elkaar met een extra film voor jullie jubileum of verjaardag. Nu kan ik mij bijna niet voorstellen dat we dat ooit anders hebben gedaan…"

CARLOS: "Ik sluit mij volledig aan bij wat Christa zegt. Je moet gewoon achteraf kunnen kiezen welke type films je zou willen, dat is niet iets wat je op voorhand kan inschatten. Daarnaast heeft het ook wel echt geholpen om nog beter in te schatten wat eventueel belangrijk is. Je kijkt toch anders doordat je zelf al die momenten hebt meegemaakt. Een stukje herkenning zeg maar. Emotie boven alles, dus we helpen jullie daarom ook graag met het vinden van de juiste flow van de dag. Zodat echte momenten daadwerkelijk kunnen ontstaan. "

WAT BETEKENT EEN TROUWFILM VOOR JULLIE?

CHRISTA: "Ach, wat kan ik zeggen. Als twee jonge, wilde en extreem enthousiaste puppy’s klapten we meteen de laptop open toen de film gestuurd was. We keken ‘m zo’n tien keer achter elkaar, of wel meer. De hele dag door. Elke dag van de week. Zelfs in de bioscoop. Ik ben blij dat we zo’n mooi document hebben want hoe meer tijd er verstrijkt, hoe waardevoller de film wordt. Mensen vallen weg, je vriendengroep veranderd, niks is voor altijd.
Maar die film wel."

CARLOS: "Het is een uitvergroting van alle emoties, een herinnering voor het leven, het laat een fase in iemands leven zien. Het is meer dan alleen beeld. Ik denk dat ik in dit geval Christa ga quoten: Mensen vallen weg, je vriendengroep veranderd, niks is voor altijd. Maar die film wel.

Gecharmeerd van ons werk?
Check onze beschikbaarheid