• Hoe is BruidBeeld film & fotografie ontstaan?

  In mei 2012 vroeg een vriend van Carlos of hij zijn bruiloft diezelfde maand nog zou willen filmen. Samen met Eelke, zijn zwager, besloot Carlos deze bruiloft vast te leggen. Pas bij de aflevering van de film is het idee voor BruidBeeld ontstaan. Het was de dankbaarheid, emotie, vreugde en liefde die ervoor heeft gezorgd dat Carlos BruidBeeld zou starten. In dat zelfde jaar heeft BruidBeeld nog een handvol bruiloften mogen vastleggen. Na het eerste seizoen was al snel duidelijk dat BruidBeeld meer moest zijn dan alleen film. Carlos besloot Roy, een vriend en getalenteerd fotograaf, te benaderen. En niet zonder succes. Al snel bleek dat zij hetzelfde dachten over cruciale zaken, een voorliefde hadden voor het vastleggen van emotie en een passie voor het vertellen van de liefdesverhalen van verschillende mensen. Wat volgde was de geboorte van BruidBeeld film & fotografie. Roy en Carlos focussen zich vanaf die dag alléén nog maar op bruiloften.

  Begin 2013 besluiten Roy en Carlos om het pand aan de Goudsesingel in Rotterdam te betrekken, want vanuit huis werken was geen optie voor deze twee heren met grote plannen. Vanaf dat moment gaat het snel. Ze leggen dat jaar 30 bruiloften vast, gooien een nieuwe website in de lucht, behalen NTBO keurmerk en hebben 2500 volgers op facebook. En of dat niet genoeg was wordt Roy genomineerd voor bruidsfotograaf van 2014! Keihard, en vooral met heel veel passie werken, betaalt zich uit.

  Dan is daar 2014, het jaar dat BruidBeeld over de magische grens van 100 bruiloften in totaal gaat. BruidBeeld verhuist naar de Provenierssingel in Rotterdam, Christa komt part-time werken als producer/office-manager en BruidBeeld film & fotografie werkt vanaf dan ook buiten de grenzen van Nederland. Dankbaar voor alle liefdevolle verhalen die ze in de afgelopen jaren hebben mogen vastleggen en alle schitterende personen die ze gaandeweg hebben ontmoet is één ding heel duidelijk geworden, niets is mooier dan iemand zijn mooiste dag vast te mogen leggen en er voor te zorgen dat er over 50 jaar nog steeds van deze beelden genoten kan worden.

  2015 was het jaar waarin we mochten feestvieren. Naast tientallen schitterend bruiloften die we mochten vastleggen, mochten we in dit jaar ook een aantal prijzen of eervolle vermeldingen in ontvangst noemen. 3 Master Awards voor fotografie, BFFA vakjury-prijs voor beste foto in categorie Bruid, nominaties voor film bij de BFFA en DWA en daarnaast door Zankyou vermeldt als beste videograaf van Nederland. De eerste destination wedding was tevens ook een feit. (België zien wij niet als buitenland!) En ook op persoonlijk vlak was er wat te vieren! Carlos trouwde met zijn Christa in het liefdevolle zonovergoten Olivella. Het was een heerlijk jaar!

  2016 was een jaar waarin we onszelf herontdekt hebben. Met een teller die ruim over de 200 bruiloften uitsloeg werd het voor ons ook tijd voor die vernieuwing. Het huwelijk van Christa & Carlos in 2015 was eigenlijk de grondlegger van deze veranderingen. Nog meer weten we wat belangrijk is, wat er toe doet en misschien ook juist wat niet. Dit resulteerde in wederom nominaties en prijzen. Daarnaast hebben we ontdekt hoe leuk destination weddings zijn en hoe fijn deze passen in onze nieuwe aanpak rondom bruiloften. 2016 is het jaar waarop BruidBeeld nog meer haar eigen stijl kreeg. Jullie hebben het waarschijnlijk teruggelezen hoe wij deze omschrijven; “Klassiek met een vleugje eigenzinnigheid.

 • Is alléén film of fotografie ook mogelijk?

  Kijk bij prijzen onder de tab filmpakketten of fotopakketten naar de mogelijkheden.

 • Hoe werken jullie?

  Na ons eerste gesprek begint de voorbereiding op jullie huwelijk ook voor ons. Wij gaan nadenken over de plaatjes die we graag met jullie willen maken, denken na over de muzikale invulling die bij jullie film past, nemen het draaiboek met jullie door, helpen jullie met vragen m.b.t. invulling van de dag en tippen eventueel andere leuke bedrijven waar jullie naar op zoek zijn.

  Tijdens het tweede gesprek bij ons op kantoor, wat dicht tegen jullie trouwdatum gepland is, nemen we jullie dag van A tot Z door. Op deze manier weten wij exact wat we kunnen verwachten. Om rustig en onopvallend te werken is een goede voorbereiding key! Daarnaast is het ook leuk om elkaar weer even te zien, aangezien in de meeste gevallen wij al maanden van te voren geboekt zijn.

  Handig om te weten: Wij houden ervan om rustig en makkelijk te kunnen bewegen tijdens huwelijksdagen. Dus verwacht geen grote sliders, schoudercamera’s, rigs en drones in het geval van film. Niets moet jullie of jullie afleiden van hetgeen waar het daadwerkelijk om gaat; de liefde die jullie voor elkaar hebben en voor alle gasten! Dus wij als filmmakers en fotograaf al zeker niet!

 • Hoe ver van tevoren kunnen wij jullie vastleggen?

  Niet dat we bindingsangst hebben ofzo, maar om onze eigen agenda’s een beetje in eigen hand te houden nemen wij boekingen aan tot maximaal 16 maanden voor de datum.

  Elke eerste van de maand opent een nieuwe periode, zoals in onderstaand overzicht:
  Januari – boeken voor bruiloft Januari huidig jaar tot en met Mei jaar erop,
  Februari – boeken voor bruiloft Januari huidig jaar tot en met Juni jaar erop,
  Maart – boeken voor bruiloft Januari huidig jaar tot en met Juli jaar erop,
  April – boeken voor bruiloft Januari huidig jaar tot en met Augustus jaar erop,
  Mei – boeken voor bruiloft Januari huidig jaar tot en met September jaar erop,
  Juni – boeken voor bruiloft Januari huidig jaar tot en met Oktober jaar erop,
  Juli – boeken voor bruiloft Januari huidig jaar tot en met November jaar erop,
  Augustus – boeken voor bruiloft Januari huidig jaar tot en met December jaar erop,
  September – boeken voor bruiloft Januari huidig jaar tot en met Januari jaar erop,
  Oktober – boeken voor bruiloft Januari huidig jaar tot en met Februari jaar erop,
  November – boeken voor bruiloft Januari huidig jaar tot en met Maart jaar erop,
  December – boeken voor bruiloft Januari huidig jaar tot en met April jaar erop,

 • Hoe leggen wij jullie vast voor onze trouwdatum?

  Als jullie voor BruidBeeld willen gaan, dan nemen jullie snel contact met ons op om een kennismakingsgesprek in te plannen. In dit gesprek maken wij kennis, kijken wij of de o zo belangrijke klik er is en nemen wij jullie dag door.

  Onder het genot van een glas wijn, of een goede kop groene thee (geen koffie voor Roy) bespreken wij alles wat jullie van ons kunnen verwachten. Zo krijgen jullie een duidelijk beeld over ons van BruidBeeld. Vervolgens is de keuze aan jullie of jullie de optie definitief willen maken.

  Na het ja-woord ontvangen jullie de overeenkomst van ons, want goede afspraken maken goede vrienden, en daarnaast versturen wij de aanbetalingsfactuur. Als al het papierwerk verzonden en afgehandeld is kunnen jullie zeggen dat BruidBeeld jullie dag vast komt leggen!

 • Kan ik BruidBeeld uitnodigen voor mijn buitenland bruiloft?

  Graag! Met alle liefde reizen wij mee naar het zuiden van Europa, Scandinavië, Groot-Brittannië, Duitsland, de Balkan of een intercontinentale bestemming.

  Ondanks dat bruiloften buiten de BeNeLux super zijn, doen wij er wel maximaal 5 gedurende het hoogseizoen dat loopt van juni tot en met september. Dit i.v.m. tijd en energie. Onze werkwijze maakt het simpelweg onmogelijk om vijftien keer per jaar naar al deze fantastische oorden te reizen. Dus wees er snel bij!

  Voor buitenland bruiloften hanteren wij wel iets andere tarieven. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 • Is een film van 25 minuten mogelijk?

  Dat is zeker mogelijk!

  Naast de film van circa 6 minuten die jullie bij de gekozen pakketten ontvangen is het ook mogelijk om als extra optie de lange documentaire edit film te boeken.

 • Moeten wij jullie eten verzorgen?

  's Middags een broodje, kopje thee of kop koffie (vooral voor Roy en Eelke) zou fijn zijn. En in de avond graag iets voedzaams.

  Ondertussen vertonen Carlos, Eelke en Roy diva trekjes. Ze dienen altijd het verzoek in om geen patat geserveerd te krijgen. Dit heeft vooral te maken met het aantal bruiloften dat BruidBeeld op jaarbasis vastlegt. Dat zou anders wel heel veel patat zijn, zelfs voor frituur freak Roy.

 • Waar worden jullie bij BruidBeeld blij van?

  Wij worden heel blij van emotionele bruiloften, mooie woorden, liefdevolle blikken, stralende bruiden, evenzo stralende bruidegommen en we hebben iets met het vertonen van een After Dinner Film.

 • Is het mogelijk om een film te laten monteren voor tijdens de avond?

  Een Same Day Edit, of zoals wij ze noemen, een After Dinner Film is zeker een mogelijkheid.
  De After Dinner Film is alleen mogelijk vanaf het 12 uur pakket.

 • Fotograferen jullie iedereen die bij het feest binnenkomt? Mag ik jullie lijstjes met te maken foto's geven? En drukken jullie ook bedankfoto's af?

  Met drie man antwoorden wij driemaal tegelijk: "Nee, nee en nee".

  Wij willen jullie dag volgen en echte momenten vangen. Als wij dan bij de deur of bij een backdrop staan te wachten, missen wij talloze belangrijk momenten. Dat zelfde geldt als wij naar lijstjes aan het kijken zijn. En idem als wij bezig zouden zijn met het selecteren, bewerken en printen van een bedankfoto.

  Neemt natuurlijk niet weg dat wij graag horen wat jullie mooi vinden en wie er superbelangrijk voor jullie zijn!

 • Ik zie dat BruidBeeld pakketten heeft van 9, 12 en 15 uur. Zijn deze uren aaneensluitend?

  De uren zijn inderdaad aaneensluitend.

  Dat wil dus zeggen dat bijvoorbeeld het 9 uur pakket niet te gebruiken is voor een twee uur durende kerkdienst vanaf 09:00, om vervolgens de receptie van 16:00 tot 18:00 vast te leggen en zo nog drie uurtjes over te hebben voor het hoogtepunt van het feest dat om 22:00 start.

 • Hebben jullie back-up materiaal en personeel?

  Back-up materiaal: Hebben we zeker bij ons. We verlaten ons kantoor niet zonder!
  Back-up personeel: BruidBeeld bestaat naast Roy, Eelke en Carlos ook uit een team van freelancers die met ons op pad gaan. Dus die hebben stuk voor stuk ook al BruidBeeld kilometers gemaakt. Wees gerust wij waarborgen onze kwaliteit en stijl!

 • Wat kunnen wij van een fotoshoot verwachten?

  Het begint met wat jullie zelf willen. Wij hebben tussen de 45 minuten tot 2 uur nodig voor de shoot. Dat varieert nogal he?
  Dat komt omdat het ene stel heel veel waarde hecht aan de fotoshoot en de ander het liever zo snel mogelijk wil doen. Wij horen graag wat jullie voorkeur geniet en wat de reden daarachter is.

  Tijdens de shoot gaan wij jullie niet in allerlei gekke poses laten staan of poseren alsof jullie op de catwalk staan. Wij houden het graag natuurlijk en echt. We laten jullie graag samen zijn, en samen genieten van het moment...van jullie trouwdag. En dat levert schitterende plaatjes op.

  Daarnaast gaan de jongens van film ook altijd mee met een shoot. Want de fotoshoot op film levert net zo mooie beelden op als op foto.

 • Hoe omschrijven jullie de stijl van BruidBeeld?

  Journalistiek, puur, oprecht, bordevol echte momenten, intiem, licht, authentiek, romantisch, tijdloos.

 • Wat maakt een goede ceremoniemeester?

  Een goede ceremoniemeester is stressbestendig, communicatief sterk, moet keuzes kunnen en durven nemen en beseft dat tijd niet alles bepalend is. Als jij bijvoorbeeld nog heel even wilt genieten van een momentje samen met jouw partner of een van de gasten, dan heeft dat altijd voorrang op tijd.

  Vinden jullie het moeilijk om een goede ceremoniemeester te vinden of willen jullie liever dat jullie vrienden en familie écht alléén als gast op jullie bruiloft aanwezig zijn?

  Dan willen wij jullie erop attenderen dat Christa, onze producer, ook de rol van ceremoniemeester op zich kan nemen. Ze kent jullie dag namelijk toch al van A to Z, aangezien zij jullie draaiboek voor ons vertaalt naar een callsheet. Daarnaast zullen jullie in aanloop naar jullie grote dag ook meermalen contact met haar hebben. Hoe handig is dat! Plus voor ons ook heel gezellig, aangezien zij heel leuk is!

  Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten? Neem dan even contact op met haar!

 • Ik heb nog meer vragen, kan ik BruidBeeld contacten?

  Tuurlijk!
  Vul dit formulier in , bel ons even op 010-307 4279 en mailen kan natuurlijk ook!

Gecharmeerd van ons werk?